Merförsäljning

08 februari 2010
Av Thomas Jonasson

Hej, jag driver en skobutik och får inte riktigt fart på merförsäljningen. Har du något förslag på var jag hittar riktigt bra ställ för strumpor, skoputs och sulor eller vet du något koncept som är riktigt bra på detta som jag kolla på??

3 svar “ Merförsäljning ”

 1. Anne Hesselgren
  Anne Hesselgren on 08 februari 2010 at 6:46

  hej!
  Placering och tillgänglighet är avgörande för att skapa merförsäljning av skoputs, sulor etc. Tex runt kassa området är det super bra merförsäljning så störta eller har tydliga avdelning så att det är lätt att hitta och välja bland sulor och strumpor.Dubbelexponera ut på avdelning men med rätt produkter som kunden behöver just nu och till de skor som finns i närheten.Behöver du ställ så har de flest inredningsföretagen mindre accessoar ställ men hör även med dina leverantörer av strumpor,sulor om inte dom sponsra med ett ställ dock enda nackdelen är att det kan bli för mycket olika ställ!Lycka till och återkom gärna och berätta hur det går/Anne

 2. Eva Nilsson
  Eva Nilsson on 08 februari 2010 at 6:46

  Håller med att man bör inte ha för många olika ställ i butik.
  Bra att tänka på att de alltid är påfyllda och helst inte med ett för brett sortiment då de lätt kan se röriga ut. Låter logiskt men tyvärr ser man alltför många tråkiga och oinspirerande strump/accessoar ställ i butik.

  Jag tycker att det är också viktigt att motivera personalen om merförsäljning ( vad x antal extra strumpor sålda gör för försäljningen) samt ge dem starka säljargument.

 3. Tommy
  Tommy on 08 februari 2010 at 6:46

  Mekanisk försäljning med olika exponeringssätt är viktigt för att påminna och göra kunden uppmärksam eftersom du och dina sälajre i butiken inte hinner att prata med alla kunder. Jag håller med Eva om att jobba med mål och resultatuppföljning i den personliga försäljningen. Ett tips är att ni även mäter själva aktiviteten. Antal gånger jag informerat om skovårdsprodukter och nyttan för kunden. Det är som en stegräknare, det är inte målet man går ner i vikt av det är antalet steg. Lycka till med görandet.

Skriv ett svar

Du mste vara inloggad .

Välkommen