Vilka försäljningsökningar

08 februari 2010
Av Susanne Rosberg

Hej
Vi har en dammodebutik i en mindre svensk stad. En ombyggnation gör att hyrekostnaderna ökar dramatiskt. Vi behöver öka omsättningen med 50% genom olika försäljningsdrivande insatser. Vilka åtgärder ger snabbast effekt och hur lång tid bör vi räkna med att det tar innan förändringen ger full effekt.

Ett svar “ Vilka försäljningsökningar ”

 1. Eva Nilsson
  Eva Nilsson on 08 februari 2010 at 6:44

  Hej,

  Jag förutsätter att er kontrakt är upp för förhandling annars kan inte värden ändra hyran så dramatiskt, men om så är fallet så kan ni tänka på följande.

  1) Se över er sortiment och se om ni kan höja snittpriset eller ta in mera ”plock” varor för att öka antal sålda varor. Detta kan ta lite längre beroende på om de produkter ni vill ha finns tillgängliga i säsong.

  2) Innan ni lägger ner tid och pengar på trafikdrivande aktiviteter så bör ni analysera om ni kan göra mera den befintliga butikstrafiken . Kan ni konvertera yttligare till köpande kunder med bättre säljtaktik och inspirerande exponering. Detta går snabbt att genomföra.

  3)Om ni måste driva mer trafik till butiken då skall ni börja med att ha en dialog med er centrumleding om vilken marknadsplan de har för att öka trafik i centrumet(med tanke på hyreshöjningen). Ni bör själva räkna fram hur mycket fler kunder ni måste sälja till och hur mycket. Om kundströmmningen utanför butiken är bra börja med att locka in fler till butiken via fönster eller göra entren mera inbjudande. Sista alternativet är att investera i trafikdrivande aktiviteter.

  Lycka till!

Skriv ett svar

Du mste vara inloggad .

Välkommen