Startbudget och andra tips

03 maj 2011
Av manerkai

Hej!
Vi är i full gång med planeringen inför att öppna en ny butik och mötesplats för hållbar design i Malmö. Konceptet syftar till att göra hållbar design mer lättillgänglig och synlig och kommer erbjuda såväl möbler och inredning som kläder och accessoarer. Ekologisk kaffehörna med tidningar och böcker om hållbarhet finns också i lokalen och vänder sig till både kunder och kreatörer.

Jag sitter därför med olika budgetar och försöker planera dels vad vi behöver som startbudget, dels hur det kommer se ut första året och sedan en vidare framtidsplan. Då jag inte har drivit eller startat upp en butik tidigare har jag inte mycket faktiska siffror att gå på/jämföra med varför ALLA tips om generella siffror, volym osv. är varmt välkomna! Lokalen ligger centralt och är på ca 130 kvm, varav ca 100kvm butiks&café yta.

Sortimentet kommer dels bestå av sorterad vintage (via egna inköp och inlämning av privatpersoner), oetablerade designers/kreatörer på kommission samt en del mer etablerade märken som vi då köper in. Detta gäller både på möbelsidan och med kläderna etc.

Som sagt, alla tips och hjälp med hur jag kan tänka, räkna, hitta information, vilken volym jag bör räkna med för mina 100kvm osv. är varmt välkomna. Även andra tips ni tror kan vara värdefulla uppskattas mycket!

Tack!
Erika

Skriv ett svar

Du mste vara inloggad .

Välkommen